De aller fleste kopper og krus med trykk har en lang levetid, men det sier seg selv at de ikke varer evig.
Noen forsvinner. Kanskje er de så stilige at folk rett og slett rapper dem fra kantiner og restauranter for å kunne bruke dem hjemme. Kopper med trykk er jo som kjent samlerobjekt. Det finnes mange som samler på slike slik andre samler på pins eller frimerker eller hva det skal være.
Noen knuser og må kasseres av den enkle grunn at noen har mistet dem i gulvet. Det skal som kjent mye til for en kopp som er laget av porselen eller annen brent leire å overleve et fall i gulvet. Annerledes om de er laget av ulike biologisk nedbrytbare materialer, men de har vel også sin begrensede levetid.
Andre må kasseres fordi de har fått sprekker eller det har gått skår av dem. Da kan de ikke brukes av hygieniske grunner. Bakterier har nemlig en lei tendens til å sette seg i slike sprekker og normale oppvaskmaskiner klarer ikke å gjøre sprekkene rene. Kommunale tilsynsmyndigheter er veldig nøye på slike ting når det gjelder bedriftskantiner, kafeer og restauranter.
Og så har man de tilfellene der koppen er like hel, men der logo som er trykket på den etter hvert har bleknet eller blitt vasket bort. De bør selvfølgelig erstattes med nye.
Ikke være redd for å ta i litt ekstra
Kvintessensen av dette er at man ikke skal være redd for å ta i litt ekstra når man bestiller kopper. Driver man en bedrift og vil gå til anskaffelse av kopper med påtrykk som skal brukes som gaver til kunder og ansatte bør man nok minst bestille et antall som tilsvarer tre eller fire ganger antall ansatte. Da kan være ansatt få hver sin og så kan man regne med at hver ansatt i snitt gir bort to tre kopper hver.